Onze Heiligen

teresa-van-avila

H. Teresa van Avila

H. Teresa van Avila, Stichteres van onze Orde.

De H. Teresa van Jezus werd geboren op 28 maart 1515 te Avila, een Spaanse vestingstad in Spanje. De meeste mensen kennen haar als de grote heilige Theresia. Haar familienaam was Teresa de Cepeda y Ahumada. Haar grootvader van vaders kant was een tot het katholieke geloof bekeerde jood.

∞lees meer∞


joahnnes-van-het-kruis

Johannes van het Kruis

Johannes van het Kruis

Juan de Ypes werd geboren in 1542 in het Spaanse plaatsje Fontiveros als zoon van een wever. Toen Juan 3 jaar was stierf zijn vader en het gezin verviel in extreme armoede. Zijn moeder, Catalina, vertrok daarom met haar zonen naar Medina del Campo. Het lukte Catalina om Juan in een internaat te plaatsen waar hij basisonderwijs ontving.

                    ∞lees meer∞


therese-van-lisieux

Therese van Lisieux

Heilige Theresia van het Kind Jezus, maagd van onze Orde en kerklerares.

Thérèse Martin werd geboren op 2 januari 1873, in het Franse stadje Alençon. We kennen haar als de Heilige Theresia van het Kindje Jezus. Haar ouders behoorden tot de gegoede middenstand. Het waren diepgelovige mensen.

∞lees meer∞


h-elisabeth-van-de-drieeenheid

Elisabeth Catez

Heilige Elisabeth van de Drieëenheid, Elisabeth Catez  (1880- 1906)

Elisabeth wordt geboren op 18 juli 1880 als dochter van een officier in het militair kamp van het Franse Avord bij Bourges als eerste dochter van Marie Roland (33) en Jozef Catez (48). Als haar vader wordt bevorderd tot kapitein verhuist het gezin naar Dijon.

∞lees meer∞


edith-stein

Edith Stein

Edith Stein, Teresa- Benedicta van het Kruis, martelares, patrones van Europa.

Edith Stein werd geboren in 1891 te Breslau in Silezië, uit een gelovige joodse familie van kooplieden. In haar jeugd verloor zij haar joodse godsdienstpraktijk en geloof. Zij studeerde aan de universiteit van haar geboortestad germanistiek, geschiedenis, psychologie en filosofie.

∞lees meer∞


OCD
OrdoCarmelitarumDiscalciatorum

Karmel Wapen voor website