Berichtgeving

Ter ere van het eeuwfeest Teresa van Avila in 2015, is er het  boekje Eeuwfeest Teresa v Avila  uitgebracht.

imageAls u dit boekje  Eeuwfeest Teresa v Avila opent treedt u binnen in de wereld van een bijzondere persoonlijkheid, Teresa de Ahumada, beter bekend als zuster Teresa van Jezus, karmelietes en eerste kerklerares. Haar teksten getuigen van een diepe Godsliefde, maar ook van vastberadenheid en enthousiasme. Vastberaden was zij in haar voornemen zichzelf helemaal te geven aan Hem die ze intens liefhad.

∞lees meer∞


31394101-2F1F-4B27-8C1C-3BDA87EBBE99Het boek Radicaal kloosterleven vertelt de geschiedenis van de ongeschoeide karmelietessen in Nederland sinds de negentiende eeuw: katholieke zusters die naar het voorbeeld van Teresa van Avila (1515-1582) in slotkloosters leefden. In de tijd dat Nederland een modern land werd, bloeide ook het contemplatieve kloosterleven. Vrouwen en mannen zonderden zich af van de wereld en richtten zich achter de kloostermuren op gebed en ascese. Hun uitstraling sprak erg tot de verbeelding en zij werden zelfs beeldbepalend voor het katholicisme. Het boek is geschreven door dr. Brian Heffernan.

Op donderdag 11 november j.l. vond de presentatie plaats van ons boek. Door de maatregelen rond corona konden minder genodigden aanwezig zijn. Wel was het mogelijk om de presentatie via livestream te volgen. Deze livestream is nog te bekijken tot eind december 2021 met de onderstaande code die wij graag met u willen delen: ∞ presentatie boek ∞

Wilt u het boek bestellen dan kan dat bij de uitgeverij A.U.P.  ∞ boek bestellen ∞


 


 
OCD
OrdoCarmelitarumDiscalciatorum

Karmel Wapen voor website